ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Ρωσία: Ανοδική τάση καταγράφει ο εισαγόμενος τουρισμός
© Sputnik/Alexey Malgavko
ΘΕΜΑ: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ρωσία: Ανοδική τάση καταγράφει ο εισαγόμενος τουρισμός

Η Ρωσία έχει την ευκαιρία, δεδομένων των αλλαγών που συντελούνται στην τουριστική αγορά, να αναπτύξει, περαιτέρω, τον εισαγόμενο τουρισμό.

Την εκτίμηση αυτή διατύπωσε η εκτελεστική διευθύντρια της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων της Ρωσίας (ΑΤΟΡ) Μάγια Λομίντζε, στη διάρκεια τοποθέτησής της, σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα "Ταξίδι στην Τουρκία: είναι ασφαλές να την επισκέπτεται σήμερα;".

«Οι συγκυριακές αλλαγές που έχουν σημειωθεί στην παγκόσμια τουριστική αγορά, δείχνουν ότι τα ζητήματα της ασφάλειας έχουν ιδιαίτερη σημασία  για το αγοραστικό κοινό", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε δε, ότι, "οι οποιεσδήποτε καταστάσεις κρίσης, παρόμοιες με αυτές τις οποίες βιώνει η χώρα μας, δημιουργούν ευκαιρίες για τον εισαγόμενο τουρισμό. Στόχος των δικών μας παραγόντων της αγοράς, είναι να αυξήσουν τον αριθμό των τουριστών που επισκέπτονται την Ρωσία. Αυτό είναι γεγονός, που επιβεβαιώνεται από την στατιστική και τα προσεχή χρόνια η τάση αυτή θα συνεχισθεί».

Η κ. Λομίντζε, ανέφερε, ότι με βάση τα γενικά στατιστικά στοιχεία, το 2015 επισκέφθηκαν τη Ρωσία 26 εκατομμύρια ξένοι μεταξύ των οποίων και τουρίστες, ενώ διευκρίνισε ότι « η τάση αυτή είναι θετική και η ζήτηση όσον αφορά την Ρωσία ως προορισμό άρχισε να αυξάνεται από το 2012».  

«Για πρώτη φορά, το περασμένο καλοκαίρι, παρατηρήθηκε στην Αγία Πετρούπολη μια κατάσταση  overbooking, γεγονός που σημαίνει ότι ο αριθμός των επισκεπτών που ήθελαν να μείνουν στην πόλη υπερέβαινε τις δυνατότητες των ξενοδοχείων να καλύψουν την ζήτηση. Αυτό θα έχει ως συνέπεια οι τιμές την επόμενη σεζόν να τροποποιηθούν. Μια τέτοια υψηλή ζήτηση, ωθεί αναγκαστικά τα τουριστικά γραφεία να προτείνουν  πιο ποικίλα προγράμματα και να διευρύνουν τις πωλήσεις τους στην διεθνή αγορά», τόνισε  η εκπρόσωπος της ΑΤΟΡ.