ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Πόλος έλξης για 1 εκατ. τουρίστες τα χειμερινά θέρετρα του Κρασνοντάρ
© Sputnik/Vladimir Sergeev
ΘΕΜΑ: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πόλος έλξης για 1 εκατ. τουρίστες τα χειμερινά θέρετρα του Κρασνοντάρ

Ένα εκατομμύριο τουρίστες, αναμένεται να επισκεφθούν κατά την διάρκεια της χειμερινής σεζόν την περιοχή του Κουμπάν και ιδιαίτερα το Σότσι, όπως ανακοίνωσε το γραφείο τύπου της περιοχής του Κράσνονταρ.

«Στην Κράσναγια Παλιάνα πρέπει να είμαστε έτοιμοι, καθώς αναμένεται ένας μεγάλος αριθμός επισκεπτών. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να υπάρξουν συγκοινωνιακά προβλήματα στην περιοχή και ενδεχομένως θα λάβουμε μέτρα που θα περιορίσουν την έλευση στην Κράσναγια Παλιάνα» δήλωσε ο κυβερνήτης Βενιαμίν Κοντράντιεφ κατά την διάρκεια σύσκεψης που είχε ως θέμα την ανάπτυξη του τουριστικού κλάδου στην περιφέρεια.

Ο ίδιος προσέθεσε ότι τα προβλήματα που δημιουργούνται στα χειμερινά θέρετρα στο  Σότσι, δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται περιστασιακά, αλλά συστηματικά.

Παράλληλα ανέφερε ότι κατά την διάρκεια της χειμερινής σεζόν στην περιοχή αναμένονται περίπου ένα εκατομμύριο τουρίστες, οι οποίοι κυρίως θα πάνε στο Σότσι. Επέστησε μάλιστα την προσοχή στους αρμοδίους, να μεριμνήσουν ώστε να  λειτουργήσουν απρόσκοπτα όλες οι υπηρεσίες κατά την διάρκεια της χειμερινής σεζόν και να λάβουν υπ' όψιν όλα τα λάθη που έγιναν κατά την διάρκεια της προηγούμενης σεζόν. 

Ο αναπληρωτής κυβερνήτης της περιοχής Σεργκέι Ουσένκο, επεσήμανε ότι στους ξενοδόχους στην Γιάσναγια Παλιάνα, έχουν δοθεί οδηγίες να μεριμνήσουν ώστε να υπάρξουν περισσότερες θέσεις στάθμευσης και περισσότερα σημεία εστίασης. Εκτός των άλλων, στην περίοδο από 25 Δεκεμβρίου έως 10 Ιανουαρίου, που η ζήτηση είναι αυξημένη, θα λειτουργήσει ένα κέντρο συντονισμού όλων των υπηρεσιών, που είναι αρμόδιες για τις συγκοινωνίες, το οδικό δίκτυο, τα απορρίμματα, την εστίαση και τις σχετικές με τα χιονοδρομικά κέντρα υποδομές.       

Πηγή: www.ria.ru