ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Η Ρωσία στις 5 πρώτες χώρες με ανοδικές τάσεις στον τουρισμό ευεξίας
© Sputnik/Sergey Malgavko
ΘΕΜΑ: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Ρωσία στις 5 πρώτες χώρες με ανοδικές τάσεις στον τουρισμό ευεξίας

Στις πρώτες πέντε χώρες με ανοδικές τάσεις στον τουρισμό ευεξίας συμπεριελήφθη η Ρωσία, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων της χώρας (ΑΤΟΡ), η οποία επικαλείται την τελευταία έκθεση του Global Wellness Institute (GWI), που παρουσιάσθηκε στην έκθεση της WTM, στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΑΤΟΡ, η Ρωσία συμπεριελήφθη στις πέντε χώρες με την μεγαλύτερη άνοδο στον τομέα του τουρισμού ευεξίας  ("Θεραπευτικού τουρισμού").

"Ο αριθμός των ταξιδιών τουρισμού ευεξίας που πραγματοποίησαν οι Ρώσοι στο διάστημα από το 2013 εως το 2015 αυξήθηκε κατά  31% και συγκεκριμένα, φθάνοντας από τα 10,3 εκατομμύρια στα 13,5 εκατομμύρια ταξίδια.  Στην πεντάδα των χωρών μαζί με τη Ρωσία, βρέθηκαν η Αυστραλία (με αύξηση 85%), η Κίνα (60%) η Βραζιλία(46%) και η Ινδονησία(40%). 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, συνολικά ο τομέας του τουρισμού ευεξίας, είχε ανοδική τάση κατά 14%, με έσοδα της τάξεως των 563 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι ειδικοί λένε ότι ότι μελλοντικά ο τομεάς αυτός θα  καταγράψει  μεγαλύτερους ανοδικούς ρυθμούς, φθάνοντας το 37,5% το 2020 με έσοδα ύψους 808 δισ. δολαρίων.   

Μάλιστα, σύμφωνα με την έκθεση, τα ταξίδια τουρισμού ευεξίας στο εξωτερικό θα αυξηθούν με ταχύτερους ρυθμούς (κατά 20%)  απ' ό,τι τα ταξίδια τουρισμού ευεξίας στην εσωτερική αγορά (11%).

Ο μεγαλύτερος καταναλωτής στον τομέα τουρισμού ευεξίας, είναι η αγορά των ΗΠΑ, με έσοδα της τάξεως των 202 δισ. δολαρίων. Ο δείκτης αυτός είναι τριπλάσιος από τον αντίστοιχο δείκτη στην Γερμανία, η οποία βρίσκεται στην δέυτερη θέση. Στις πέντε χώρες με αυξητικές τάσεις στον τομέα αυτό του τουρισμού  συμπεριελήφθησαν η Γαλλία, η Κίνα και η Ιαπωνία. Συνολικά, στις πέντε αυτές χώρες αναλογεί το 61% της παγκόσμιας αγοράς του κλάδου τουρισμού ευεξίας.

Πηγή: www.ria.ru