ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Η 32η Philoxenia, κορυφαίο τουριστικό γεγονός
© ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ
ΘΕΜΑ: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η 32η Philoxenia, κορυφαίο τουριστικό γεγονός

Την Παρασκευή ανοίγει τις πύλες της με στόχο να γίνει η μεγαλύτερη έκθεση όλων των εποχών.

Η μεγαλύτερη έκθεση όλων των εποχών και πολύ κοντά στο στόχο να γίνει η διεθνής έκθεση που όλοι ονειρεύονται, όπως είπε ο πρόεδρος της ΔΕΘ — HELEXPO Τάσος Τζήκας, ξεκινά με εντυπωσιακή συμμετοχή την Παρασκευή. Πρόκειται για την 32η Philoxenia που μαζί με την  Hotelia (έκθεση ξενοδοχειακού και επαγγελματικού εξοπλισμού) που αναμένεται να αποτελέσουν κορυφαίο τουριστικό γεγονός της χρονιάς, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές τους.

Συνολικά σε αριθμούς, οι δυο εκθέσεις προσελκύουν 621 εκθέτες, 383 προσκεκλημένους εμπορικούς επισκέπτες και περισσότερα από 5.000 προγραμματισμένα επιχειρηματικά ραντεβού. Και στις δύο εκθέσεις παρουσιάζεται αύξηση συμμετοχών, σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη Τύπου, ενώ τα εγκαίνια θα γίνουν την Παρασκευή στις  8 το βράδυ στο Συνεδριακό Κέντρο, "Ι. Βελλίδης" από την υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά.

Ο κ.Τζήκας, υπογράμμισε ότι εφεξής, μέχρι τον επόμενο Σεπτέμβριο, ένα μήνυμα θα εκπέμπεται συνεχώς από τις κλαδικές εκθέσεις του εθνικού εκθεσιακού φορέα, αυτό της συμμετοχής της Κίνας, ως τιμώμενης χώρας στην 82η ΔΕΘ. Όπως είπε η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας — Θράκης), Μαρία Κόλλια — Τσαρουχά, η Βόρεια Ελλάδα αποτελεί ένα ιστορικό σταυροδρόμι πολιτισμού, ιστορίας, θρησκευτικότητας, τέχνης και ιστορίας. "Ο συνδυασμός των τουριστικών ευκαιριών που δημιουργούνται, μπορούν να αποτελέσουν ολοκληρωμένα πακέτα που θα προσελκύουν επισκέπτες καθ' όλη τη διάρκεια του έτους", πρόσθεσε και συμπλήρωσε: "η φετινή Philoxenia αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία για να προχωρήσουμε, στη αποκρυστάλλωση αυτής της νέας νοοτροπίας, που θα μας επιτρέψει να κατακτήσουμε και να παγιώσουμε μια πρωταγωνιστική θέση στον χώρο του Διεθνούς Τουρισμού".

Ιδιαίτερης σημασίας χαρακτήρισε το γεγονός ότι στη φετινή Philoxenia συμμετέχουν και οι 13 Περιφέρειες της Ελλάδας, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης, επισημαίνοντας ότι συνολικά έχουν κλειστεί περισσότερα από 5.000 επαγγελματικά ραντεβού και στις δύο εκθέσεις. "Και σε αυτές τις εκθέσεις η πόλη έχει γεμίσει από κόσμο, τα ξενοδοχεία είναι πλήρη ενώ μέχρι στιγμής στο έτος που διανύουμε, το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης έχει λειτουργήσει 275 ημέρες", σημείωσε ο κ.Ποζρικίδης.
"Φωτεινό μονοπάτι", χαρακτήρισε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του δήμου Θεσσαλονίκης,Σπύρος Πέγκας, τη συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης με τη ΔΕΘ — Helexpo που — όπως επισήμανε — συμβάλλει καταλυτικά στην εξωστρέφεια της πόλης, τόσο μέσω των εκθέσεων, όσο και των θεματικών της πάρκων.

Βήματα γίνονται και από τον Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ Νομού Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την αντιπερειάρχη και πρόεδρο του Οργανισμού, Βούλα Πατουλίδου, ο οποίος οργανισμός — όπως είπε —  έχει αναλάβει την ξενάγηση 120 hosted buyers που θα έρθουν στην πόλη.
Η Philoxenia και η Ηotelia υλοποιούνται υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού, του υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας — Θράκης), του ΕΟΤ, καθώς και όλων των μεγάλων τουριστικών φορέων της χώρας, όπως ο ΣΕΤΕ, το ΞΕΕ, ο HATTA και η ΠΟΞ. Επίσημος αερομεταφορέας της Philoxenia είναι η Qatar Airways.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό το Σαββατοκύριακο.

Νικόλ Καζαντζίδου

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ