ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Αύξηση 30% των τουριστικών ροών μεταξύ Ελλάδας-Ρωσίας
© Sputnik/Evgeny Biyatov
ΘΕΜΑ: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αύξηση 30% των τουριστικών ροών μεταξύ Ελλάδας-Ρωσίας

Οι τουριστικές ροές μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας αυξήθηκαν — το 2016- σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις περίπου κατά 30% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, δήλωσε ο ρώσος υπουργός πολιτισμού Βλαντίμιρ Μεντίνσκι κατά την διάκρεια των εγκαινίων της έκθεσης "Θεοί και ήρωες της Αρχαίας Ελλάδας".

"Το 2016 στο πλαίσιο του αφιερωματικού Έτους Ελλάδας-Ρωσίας, υπήρξε μια εντυπωσική συνεργασία στον τομέα του τουρισμού, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της συνάντηση κορυφής που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο στην Ελλάδα, ενώ υπογράφηκαν εξειδικευμένες συμφωνίες που αφορούν την ανάπτυξη του τουρισμού μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσίας και του υπουργείου Πολιτισμού της Ελλάδας. Αποτέλεσμα της καθημερινής συνεργασίας ήταν η ενθαρρυντική ανάπτυξη των τουριστικών ροών μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας, η οποία σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις, και ενω η χρονιά δεν έχει ολοκληρωθεί, αυξήθηκε περίπου κατά 30%" δήλωσε ο Μεντίνσκι.

Ο ρώσος υπουργός παρατήρησε, ότι το Αφιερωματικό Έτος, που εκγαινιάσθηκε στις 11 Μαρτίου, είχε ως αποτέλεσμα να διοργανωθεί "ένας τεράστιος αριθμός πολιτιστικών εκδηλώσεων".  

Το πρόγραμμα περιελάμβανε 20 εκδηλώσεις στην Ελλάδα ενώ συνολικά υπήρξαν 50 εκδηλώσεις, παραστάσεις, προβολές ταινιών,συναυλίες, εκθέσεις και περισσότερες από 50 εκδηλώσεις στην Ρωσία, που πραγματοποιήθηκαν στον τομέα της συνεργασίας στον χώρο της μουσικής, του θεάτρου του κινηματογράφουτου τουρισμού και της διαπεριφερειακής συνεργασίας", πρόσθεσε ο υπουργός.

Πηγή: www.ria.ru