ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Έτοιμο για τους λάτρεις του χιονιού, το Σότσι
© Sputnik/Nina Zotina
ΘΕΜΑ: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Έτοιμο για τους λάτρεις του χιονιού, το Σότσι

Το χιονοδρομικό κέντρο «Γκόρνι ΄Γκόραντ»

(«Ορεινή Πόλη») ανακοίνωσε ότι έχουν γίνει όλες οι προετοιμασίες ώστε να είναι έτοιμες οι χιονοδρομικές πίστες να δεχθούν επισκέπτες στις αρχές Δεκεμβρίου, που αναμένονται οι χιονοπτώσεις.   

Επισημαίνεται ότι στο χιονοδρομικό κέντρο «Γκόρνι Γκόραντ» που λειτουργεί και καθ' όλη την διάρκεια του έτους ως ορεινό θέρετρο, ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές των συστημάτων τεχνητής χιόνωσης, που χρησιμοποιούνται για  τις χιονοδρομικές πίστες. Περίπου 70 «κανόνια τεχνητής χιόνωσης» βρίσκονται σ ετοιμότητα, ενώ ολοκληρώνονται οι εργασίες συντήρησης του αναβατήρα.  

«Από τις 28ς Νοεμβρίου, η χιονοδρομική περίοδος, μπορεί να εκκινήσει οποιαδήποτε στιγμή. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των ειδικών, οι δοκιμαστικές χιονοδρομικές καταβάσεις θα ξεκινήσουν την περίοδο από 1ης έως 15 Δεκεμβρίου», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.    

Αξίζει να σημειωθεί ότι, πέρυσι η έναρξη της χιονοδρομικής περιόδου εγκαινιάσθηκε επίσημα  στο Γκόρνι ΄Γκόραντ» στα μέσα Δεκεμβρίου. Επισημαίνεται ότι, το χειμερινό χιονοδρομικό κέντρο «Γκόρνι Γκόραντ», πήρε την άδεια από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία  Μετεωρολογίας και Επιστασίας του Περιβάλλοντος να ξεκινήσει τις σχετικές εργασίες για την προστασία από τις χιονοστιβάδες κατά την διάρκεια της σαιζόν 2016-2017. Οι εργασίες αυτές περιλαμβάνουν τεχνητή πρόκληση χιονοστιβάδων.

Πηγή: www.ria.ru