ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Алонисос вошел в топ-10 красивейших остовов Европы
© Wikipedia/
ΘΕΜΑ: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στα 10 ομορφότερα νησιά της Ευρώπης η Αλόννησος

Ως ένα από τα 10 καλύτερα και ομορφότερα νησιά της Ευρώπης,αλλα που είναι πολύ λίγο γνωστά διεθνώς,συγκαταλέγεται η Αλόννησος στις Σποράδες. Σε αυτή την επιλογή κατέληξε μεγάλη αυστραλιανή ιστοσελίδα που ειδικεύεται στα διεθνώς δρώμενα τουριστικά θέματα και μεταξύ των 10 καλύτερων επελέγησαν η Αλόννησος και η Ανδρος από την Ελλάδα. Πρόκειται για την ταξιδιωτική ιστοσελίδα traveller.com.au, η οποία σε αφιέρωμα της προτείνει στους αναγνώστες της τα 10 νησιά της Ευρώπης τα οποία, αν και είναι λιγότερο αναγνωρισμένα σε σχέση με την φυσική τους ομορφιά, αξίζουν την προσοχή των ταξιδιωτών,αλλά και της απόφασης να τα επισκεφθεί κάποιος στο άμεσο μέλλον.

© Δήμος Αλοννήσου

 Την πρώτη θέση στη λίστα της αυστραλιανής ιστοσελίδας κατέχει το νησί Mljet της Κροατίας,κοντά στις Δαλματικές ακτές, ενώ στη δεύτερη θέση ακολουθεί η Αλόννησος και στην τρίτη η Άνδρος. Ακολουθούν νησιά από την υπόλοιπη Μεσόγειο αλλά και την Βόρεια Ευρώπη. Το αφιέρωμα της ιστοσελίδας traveller.com.au χαρακτηρίζει την Αλόννησο  ως "το όνειρο κάθε φυσιολάτρη'", καθώς φιλοξενεί το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο και αποτελεί καταφύγιο της Μεσογειακής φώκιας monachus-monachus, δελφινιών αλλά και σπάνιων πτηνών.

Παράλληλα η Αλόννησος αποτελεί λατρεμένο τόπο για ιστιοπλόους και ειδικά ο όρμος της Στενής Βάλας,που αποτελεί καταφύγιο για όσους επιδιώκουν την ησυχία και το καλό φαγητό,ενώ πολλοί την προτιμούν σαν πλούσιο ψαρότοπο με τα γειτονικά ακατοίκητα νησιά Κυρά Παναγιά,Ψαθούρα,Σκάντζουρα  και πολλά μικρότερα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ