ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Ρωσία: Το υπουργείο Πολιτισμού επικροτεί την συμμετοχή της Ρωσίας στον διεθνή προσκυνηματικό τουρισμό
© Sputnik/Konstantin Chalabov
ΘΕΜΑ: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ρωσία: Το υπουργείο Πολιτισμού επικροτεί την συμμετοχή της Ρωσίας στον διεθνή προσκυνηματικό τουρισμό

Το ρωσικό Υπουργείο Πολιτισμού επικροτεί την  πρόθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης να εντάξει την Ρωσία στον διεθνή προσκυνηματικό τουρισμό, δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός πολιτισμού κ. Αλλά Μανίλοβα, από το βήμα των εργασιών του 5ου  Διεθνούς Πολιτιστικού Φόρουμ, που πραγματοποιήθηκε στην Αγία Πετρούπολη.     

Μιλώντας στην συνεδρία του Συντονιστικού Συμβουλίου για τον Τουρισμό, η κ. Μανίλοβα είπε  ότι «με το Συμβούλιο της Ευρώπης, ήδη συζητάμε την συμμετοχή της Ρωσίας στις διεθνείς διαδρομές που έχουν σχέση με τον προσκυνηματικό τουρισμό». Επισήμανε δε, ότι,  «τα τελευταία δύο χρόνια διαπιστώνουμε ότι υπάρχει ένα απρόσμενα μεγάλο ενδιαφέρον για τον προσκυνηματικό τουρισμό στην Ρωσία». Σημείωσε δε, οτι, "ο κόσμος σήμερα δείχνει μεγάλο  ενδιαφέρον για τις πνευματικές αξίες και τα ιστορικά μνημεία που σχετίζονται με το θέμα αυτό».   

Η κ. Μανίλοβα αξιολόγησε την πρόθεση του Συμβουλίου της  Ευρώπης  να εντάξει την Ρωσία στην προσκυνηματική θεματική, ως εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, καθώς- όπως είπε —τα τελευταία  χρόνια έχει  γίνει σημαντική πρόοδος προς την αυτή την κατεύθυνση. Σύμφωνα με την ίδια, οι ευρωπαίοι συνάδελφοι  της έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον  για την ρωσική πρόταση, να δημιουργηθεί μια τουριστική  διαδρομή  σχετική με την ιστορία του αυτοκράτορα  Πέτρου Α'.      

Πηγή: www.ria.ru