ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Ρωσία: Υλοποιήθηκαν πέντε τουριστικά προγράμματα εθνικής προτεραιότητας
© Sputnik/Ilya Timin
ΘΕΜΑ: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ρωσία: Υλοποιήθηκαν πέντε τουριστικά προγράμματα εθνικής προτεραιότητας

Η αναπληρώτρια υπουργός πολιτισμού Άλλα Μανίλοβα, ανακοίνωσε ότι τα τελευταία τρία χρόνια, υλοποιήθηκαν στην Ρωσία πέντε εθνικά προγράμματα πολιτιστικού και τουριστικού περιεχομένου.

«Τα τελευταία τρία χρόνια ξεκινήσαμε ταυτόχρονα μερικά προγράμματα εθνικής προτεραιότητας, ιστορικού, πολιτιστικού και τουριστικού περιεχομένου»  δήλωσε η κ. Μανίλοβα, μιλώντας στο 5ο Διεθνές Φόρουμμ Πολιτισμού που διεξάγεται στην Αγία Πετρούπολη.

Η ίδια επισήμανε ότι, «το Πρόγραμμα ‘Ρωσικές επαύλεις' αξιοποιείται, ήδη, στην τουριστική αγορά». Το πρόγραμμα ‘Το ασημένιο περιδέραιο της Ρωσίας', επεκτείνεται σε όλο το βορειοδυτικό τμήμα της Ρωσίας, σε 11 μεγάλες ρωσικές περιφέρειες των οποίων ηγείται η Αγία Πετρούπολη και, όπως σημείωσε, αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς».

Ένα άλλο πρόγραμμα εθνικής προτεραιότητας είναι ο "Μεγάλος Βόλγας" στο οποίο εντάσσονται 14 ρωσικές περιφέρειες, που βρίσκονται στο Παβόλζιε.

Εξάλλου, πέρυσι, το αρμόδιο υπουργείο παρουσίασε το πρόγραμμα ‘Ο δακτύλιος της Ανατολής ‘ στο οποίο εντάχθηκαν όλες οι περιφέρειες της ρωσικής Άπω Ανατολής.

Πρόσφατα — συμπλήρωσε η αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού — ξεκινήσαμε το πρόγραμμα ‘Η Ρωσία είναι η πατρίδα του Διαστήματος', στο οποίο ηγείται η περιοχή Καλούσκαγια, αλλά και στο οποίο αναμένεται να ενταχθούν ακόμη περισσότερες περιοχές της Ρωσίας».

Πηγή:  www.ria.ru