ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Οι λάτρεις του “λευκού βελούδου” στο Σότσι
© Nina Zotina
ΘΕΜΑ: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Οι λάτρεις του “λευκού βελούδου” στο Σότσι

Έτοιμο για τους λάτρεις του χιονιού είναι το χιονοδρομικό κέντρο του Σότσι. Οι πρώτου επισκέπτες, μαθητές αθλητικού σχολείου, δοκίμασαν τις πίστες του χιονοδρομικού κέντρου, "εγκαινιάζοντας" τη σεζόν, ανακοίνωσε η διεύθυνση του κέντρου "Γκόρκι Γκόραντ".

Το συγκεκριμένο κέντρο, εγκαινιάζει πρώτο, σε σχέση με τα υπόλοιπα που βρίσκονται στην Κράσναγια Παλιάνα, τις χιονοδρομικές πίστες. Έτσι, την Τετάρτη λειτούργησαν δοκιμαστικά οι πίστες του λεγόμενου «ανατολικού τομέα», ενώ σε διάστημα δύο ημερών, αναμένεται να λειτουργήσουν όλες οι πίστες σε ποσοστό 80%.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του θερέτρου «Γκόρκι Γκόραντ», Γκενάντι Ντιντένκο, «οι πίστες του ‘ανατολικού τομέα', η πράσινη, η γαλάζια και η κόκκινη, μήκους συνολικά 10 χιλιομέτρων, άρχισαν να λειτουργούν και για τους ερασιτέχνες και για τους επαγγελματίες και για τους αρχάριους, αλλά πρώτοι που δοκίμασαν το ‘λευκό βελούδο' ήταν οι μικροί μαθητές του δικού μας σχολείου χιονοδρομικών αθλημάτων που έχουν τώρα αγώνες».

Σήμερα, όπως ανακοινώθηκε, θα είναι δυνατή η κατάβαση από το ύψος των 2200 μέτρων και το Σαββατοκύριακο, οι χιονοδρομικές πίστες σε ποσοστό 80% θα είναι προσβάσιμες για τους επισκέπτες.

Πηγή: www.ria.ru