ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Περίπου 900 χιλιάδες Ρώσοι επισκέπτες, το 2016, στην Ελλάδα
© Sputnik/Alexei Danichev
ΘΕΜΑ: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περίπου 900 χιλιάδες Ρώσοι επισκέπτες, το 2016, στην Ελλάδα

Ο αριθμός των Ρώσων επισκεπτών στην Ελλάδα, το 2016, θα "αγγίξει" τις 900.000 επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων της Ρωσίας (ΑΤΟΡ), επικαλούμενη τις δηλώσεις του προϊστάμενου του γραφείου του ΕΟΤ στην Ρωσία και τις χώρες της ΚΑΚ (Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών) Πολύκαρπου Ευσταθίου, που μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti.

«Σύμφωνα με τις προβλέψεις, φέτος αναμένεται να επισκεφθούν την Ελλάδα περίπου 900 χιλιάδες Ρώσοι τουρίστες» δηλώνει ο κ. Ευσταθίου, προσθέτοντας ότι, «είναι σημαντικό που οι ρώσοι και από τις δύο πρωτεύουσες (σ.σ.Μόσχα και Αγία Πετρούπολη) αλλά και από τις περιφέρειες, επιλέγουν την Ελλάδα για διακοπές», όπως και ότι «οι αεροπορικές πτήσεις κατά την θερινή περίοδο του 2017 θα αυξηθούν».

Το 2017 θα υπάρξουν απευθείας αεροπορικές πτήσεις από την Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη προς την Καβάλα αλλά και απευθείας πτήσεις από την Σαμάρα και το Εκατερίνεμπουργκ προς την Κρήτη, τονίζεται στο ίδιο τηλεγράφημα.

Ο κ. Ευσταθίου είχε ενημερώσει πρόσφατα στη Ένωση τουριστικών πρακτόρων της Ρωσίας, ότι το 2017 η Ελλάδα προτίθεται να προωθήσει πιο δυναμικά το τουριστικό της προϊόν στην ρωσική αγορά, διαθέτοντας περισσότερα κονδύλια γι' αυτόν τον σκοπό. Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξουν και διαφημιστικές καμπάνιες που θα γίνουν από κοινού με ρώσους τουριστικούς πράκτορες.

Πηγή: www.ria.ru