ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Το χιονοδρομικό κέντρο «Ρόζα Χούτορ» έτοιμο να δεχθεί 950 χιλιάδες τουρίστες
© Sputnik/Nina Zotina
ΘΕΜΑ: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το χιονοδρομικό κέντρο «Ρόζα Χούτορ» έτοιμο να δεχθεί 950 χιλιάδες τουρίστες

Με τους καλύτερους οιωνούς άνοιξε η χειμερινή σεζόν στο χιονοδρομικό κέντρο "Ρόζα Χούτορ" στο Σότσι, καθώς αναμένεται αύξηση του αριθμού των επισκεπτών κατά 150.000 άτομα, σε σχέση με πέρυσι, επισήμανε ο υποδιευθυντής του κέντρου Αλεξάντρ Μπελοκομπίλσκι.

Ο ίδιος σημείωσε ότι, το χιονοδρομικό κέντρο είναι έτοιμο να δεχθεί, φέτος, περίπου 950 χιλιάδες επισκέπτες επειδή από τον Νοέμβριο άρχισε να πέφτει πυκνό χιόνι (το ύψος του φθάνει έως και τα 3 μέτρα) με αποτέλεσμα οι λάτρεις του λευκού "βελούδου" να προγραμματίζουν ακόμη πιο έγκαιρα τις διακοπές τους.

Στη θετική τάση που καταγράφεται πρέπει να προστεθεί και η λειτουργία νέων ξενοδοχείων, σημείων ενοικίασης εξοπλισμού, νέων αναβατήρων, σημείων ψυχαγωγίας και νέων χώρων στάθμευσης.

Ο κ. Μπελοκομπίλσκι, είπε ότι επειδή οι 1100 θέσεις στάθμευσης δεν επαρκούν, αποφασίστηκε η δημιουργία μίας δεύτερης εισόδου στο χιονοδρομικό κέντρο, σε υψόμετρο 960 μέτρων, όπου κατασκευάστηκε χώρος με 800 θέσεις στάθμευσης. Στο σημείο αυτό —συνέχισε υπάρχουν ταμεία, σημεία ενοικιάσεως εξοπλισμού. Όλα αυτά θα είναι δωρεάν, τα εισιτήρια για τις πίστες για το σκι θα είναι μειωμένα και ο επισκέπτης θα μπορεί να μπαίνει κατευθείαν από το σημείο αυτό στις χιονοδρομικές πίστες, όπου θα υπάρχουν τρεις αναβατήρες και όλα αυτά θα λειτουργούν συνεχώς.

Αναφερόμενος στις δυνατότητες του κέντρου ο κ. Μπελοκομπίλσκι είπε ότι, μπορεί να φιλοξενήσει έως και 18 χιλιάδες επισκέπτες το εικοσιτετράωρο. Τόνισε δε, ότι, το καλοκαίρι υπήρξε ρεκόρ επισκεψιμότητας με 12,5 χιλιάδες επισκέπτες, ενώ τον χειμώνα η επισκεψιμότητα είχε φθάσει τις 11 χιλιάδες.

Ο ίδιος ανέφερε, επίσης, ότι, το χιονοδρομικό κέντρο προετοιμάζεται για να φιλοξενήσει τους Παγκόσμιους Στρατιωτικούς Αγώνες, επισημαίνοντας ότι «οι όποιοι αγώνες γίνουν στον χιονοδρομικό επισκέπτες μας κέντρο, θα διεξαχθούν χωρίς να κλείσει για τους υπόλοιπους επισκέπτες». Οπως διευκρίνισε, για τους Αγώνες αυτούς θα διατεθεί μια ξεχωριστή ζώνη.

Η χειμερινή σεζόν θα ολοκληρωθεί στα τέλη Απριλίου και το κέντρο θα επαναλειτουργήσει στις αρχές Μαΐου για την θερινή περίοδο.

Πηγή: www.ria.ru