ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Χειμερινές διακοπές με δράση
© ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΣΧΑΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΘΕΜΑ: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Χειμερινές διακοπές με δράση

Από τη Θράκη και τη Μακεδονία έως την Πελοπόννησο και την Κρήτη, οι ορεινοί όγκοι της Ελλάδας δημιουργούν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα φυσικά ανάγλυφα της γης. Στην ελληνική επικράτεια υπάρχουν 47 βουνά με υψόμετρο πάνω από 2000 μέτρα, 105 με ύψος πάνω από 1500 μέτρα και 155 με ύψος πάνω από 1000 μέτρα. Το πλήθος των κορυφών που βρίσκονται στη ζώνη μεταξύ των 200 και 1000 μέτρων, είναι πραγματικά αναρίθμητο. Οι απαιτητικοί ορειβάτες έχουν την ευκαιρία να βρεθούν σε νεφελοσκέπαστες κορυφές που κόβουν την ανάσα!

Πεζοπορώντας στα άδυτα της φύσης

Η Ελλάδα είναι μια χώρα που λατρεύτηκε από τους περιηγητές. Ο Παυσανίας και ο Στράβωνας, ο Εβλιγιά Τσελεμπή και ο Λόρδος Βύρων, ο Σατωβριάνδος και ο Ανρί Μπελ ύμνησαν με την πένα τους την ελληνική γη. Πανάρχαια μονοπάτια, όπως οι περίφημοι αρμακάδες στην Αρκαδία, υφαίνουν ένα μαγικό πλέγμα μέσα στην ανεξάντλητη ελληνική φύση.

Η Ελλάδα συμμετέχει στο διεθνές μονοπάτι Ε4 το οποίο διασχίζει την Ευρώπη από τα Πυρηναία έως την Κρήτη. Ταξιδιώτες από όλα τα μέρη του κόσμου συντονίζουν τα βήματά τους σε αυτό το μοναδικό μονοπάτι, που διατρέχει πανέμορφες ορεινές διαδρομές και ξαποσταίνει σε υπέροχους οικισμούς και πόλεις γεμάτες ιστορία.

© ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΤΣΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

Διασχίζοντας τη φύση με τα υπερήφανα άλογα

Από τον Έβρο έως την Κρήτη δραστηριοποιούνται πολλοί ιππικοί όμιλοι που σας προσφέρουν τη δυνατότητα να ασχοληθείτε με την περιηγητική ιππασία. Αν βρεθείτε στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, μια βόλτα με το άλογο στις όχθες του ποταμού Νέστου θα σας αφήσει τις πιο γλυκές αναμνήσεις. Στη δυτική Μακεδονία οκτώ λίμνες, πολλά ποτάμια, φαράγγια, θολωτά γεφύρια, ρέματα και χαράδρες δημιουργούν τοπία απίστευτης ομορφιάς, που μπορείτε να περιηγηθείτε στην πλάτη ενός αλόγου. Στο Πήλιο, εάν είστε ιππέας ή εάν θέλετε να μάθετε ιππασία, έχετε τη δυνατότητα να ασχοληθείτε με τους ξεχωριστούς αυτούς φίλους του ανθρώπου, τα άλογα, απολαμβάνοντας αξέχαστες στιγμές. Στον Βοϊδομάτη της Ηπείρου — ένα από τα πιο καθαρά ποτάμια της Ευρώπης — σωματεία που ασχολούνται με εναλλακτικές δραστηριότητες διοργανώνουν ιππικές διαδρομές κατά μήκος της κοίτης του ποταμού.

© ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ

Με ένα ποδήλατο και ένα σακίδιο

Τα ελληνικά βουνά διαθέτουν εξαίρετες διαδρομές για τους λάτρεις της ορεινής ποδηλασίας. Σε όλα τα ελληνικά βουνά υπάρχουν διαδρομές μοναδικής ωραιότητας.

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.visitgreece.gr/el/in_the_mood_for/winter_vacations/the_mountains_are_calling

Πηγή: GNTO/www.visitgreece.gr